Brakuje jakichś informacji? Poinformuj nas! Wyślij

Znajdź nas

Słownik pojęć i terminów

Zapraszamy Cię do zapoznania się opisami najpopularniejszych pojęć, związanych z technologiami i rozwiązaniami wykorzystanymi w produktach znajdujących się w naszej ofercie.

Jak wyszukiwać pojęcia?


Skorzystaj z poniższej wyszukiwarki lub przeglądaj alfabetyczny spis terminów, następnie kliknij myszką w interesujące Cię hasło.

Wybierz literę alfabetu:

Rodzaje powłok zewnętrznych patelni

Dotyczy:
Patelnie
  • Powłoka aluminiowa - Lekka patelnia, która szybko się nagrzewa. W patelniach aluminiowych stosowane są różnego rodzaju powłoki wewnętrzne, dlatego koniecznie zwróć na nie uwagę.
  • Powłoka ceramiczna - Najczęściej ma także ceramiczną powłokę wewnętrzną. Wyróżnia się dużą odpornością na zarysowania. Nagrzewa się równomiernie i dobrze oddaje ciepło. Nie powinno się myć jej w zmywarce, ani narażać na nagłe zmiany temperatur.
  • Powłoka granitowa - Odporna na zarysowania nawet w przypadku używania ostrych przyborów kuchennych. Potrawy nie przywierają, nawet podczas smażenia bez tłuszczu. Patelnie z powłoką granitową bez problemów można myć w zmywarce.
  • Powłoka nieprzywierająca - Dzięki gładkiej, nieprzywierającej powierzchni niektóre potrawy można smażyć bez użycia tłuszczu. Powłoka jest podatna na zarysowania, dlatego należy używać do niej drewnianych przyborów kuchennych.
  • Stal szlachetna - Nagrzewa się powoli, ale bardzo dobrze rozprowadza ciepło i długo utrzymuje temperaturę. Może występować z różnego rodzajami powłok wewnętrznych.
  • Trwała emalia - Łatwa w czyszczeniu, nadaje się do mycia w zmywarce. Może mieć różne kolory, dzięki czemu dopasujesz ją do swojej kuchni. Może występować z różnego rodzajami powłok wewnętrznych.
Czy ta informacja była dla Ciebie przydatna? Dziękujemy za opinię. Wg. Ciebie ta informacja jest przydatna Dziękujemy za przesłanie wiadomości Juz oddałeś głos na tą informację