LA CUCINA ITALIANA. Z WŁOCH NA CAŁY ŚWIAT.

Patelnie

Ballarini Alba Indukcja Keravis TI-X 32cm

patelnia

(7)

239 zł

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 249 zł
Cena bezpośrednio przed obniżką: 299 zł
Cena obowiązuje:
28.02.2024 - 06.03.2024

Ballarini Ferrara Granitium Indukcja Granitowa 20cm

patelnia

(3)

89,99 zł

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 98,99 zł
Cena bezpośrednio przed obniżką: 159,99 zł
Cena obowiązuje:
28.02.2024 - 06.03.2024
Zobacz więcej produktów z kategorii
Patelnie
Zobacz wszystkie produkty marki Ballarini

1. O NAS

Ballarini to włoska marka specjalizująca się w naczyniach kuchennych z powłoką nieprzywierającą. Od 1889 r. po dzisiejsze czasy w małej miejscowości Rivarolo Mantovano znajdującej się na północy Włoch powstają najwyższej jakości patelnie i garnki doceniane przez wielu znakomitych kucharzy.

Naczynia Ballarini łączą w sobie wiedzę i doświadczenie w zakresie obróbki metalu i specjalistycznych powłok nieprzywierających "non-stick".

Od 2015 r. Ballarini stało się częścią Grupy ZWILLING, uzupełniając jej ofertę doskonałymi, włoskimi produktami najwyższej jakości.

2. HISTORIA

1889

Paolo Ballarini rozpoczyna działalność metalurgiczną w małej wiosce Rivarolo Mantovano.

Paolo Ballarini powierzył zarządzanie firmą swojemu synowi Angelo. Pod nowym kierownictwem firma produkuje kolejne kategorie produktów, w tym garnki, patelnie, tarki i podgrzewacze do stóp.

1900
-
1930

1931

Asortyment BALLARINI to już ponad 2000 produktów, w tym garnki, patelnie i inne naczynia i akcesoria kuchenne.

BALLARINI po raz pierwszy produkuje naczynia kuchenne z powłoką nieprzywierającą. Niezwykle innowacyjne jak na tamte czasy patelnie są do dziś eksponowane w firmowym muzeum.

1967

1973

Zostaje uruchomiona pierwsza duża instalacja do nakładania powłok nieprzywierających. Marka Ballarini eksportuje swoje produkty również na rynki międzynarodowe.

Czwarte pokolenie przejmuje zarządzanie rodzinną firmą Ballarini.

Koniec lat 70.

1980

W latach 80-tych sektor artykułów gospodarstwa domowego przeżywał silną ekspansję na rynki zagraniczne. Fabryka BALLARINI również dostosowała się do nowych wymagań i wprowadziła specjalną instalację do obróbki zewnętrznych powierzchni garnków i patelni.

Od tego momentu BALLARINI produkuje naczynia na zamówienie z różnych materiałów i powłok.

BALLARINI rozszerza swoją fabrykę o dodatkowy zakład high-tech, który jest w stanie pokryć zewnętrzną powierzchnię naczyń kuchennych emalią szklistą. Jest to wysokiej jakości, odporny i trwały materiał, na który jest duże zapotrzebowanie we Francji i Niemczech.

1996

2004

Wprowadzenie i opatentowanie technologii Thermopoint: innowacyjny system wskaźników umiejscowionych w uchwytach umożliwia uzyskanie optymalnych i energooszczędnych wyników gotowania.

BALLARINI staje się częścią Grupy ZWILLING - synonimem międzynarodowego wzrostu małej, rodzinnej firmy, przedsiębiorczej innowacyjności i wiedzy o wysokiej jakości nowoczesnych rozwiązaniach dla kuchni.

2015

3. WARTOŚCI BALLARINI

PASJA

Ballarini czerpie swoje wartości z tradycji technologicznych i kulinarnych, łącząc je w kreatywny sposób z nowoczesnymi rozwiązaniami i innowacjami.

Dzięki temu połączeniu zostały stworzone serie naczyń, które sprostają wymaganiom nawet najbardziej wymagających szefów kuchni! Są również idealną propozycją dla kucharzy-amatorów, którzy chcą gotować smacznie, zdrowo i z możliwie jak najmniejszą ilością tłuszczu, co umożliwiają powłoki nieprzywierające w garnkach, rondlach i patelniach Ballarini.

Gotuj z pasją razem z Ballarini!

JAKOŚĆ

Ostatnim krokiem w produkcji wszystkich naczyń BALLARINI jest kontrola jakości, która polega na poddawaniu gotowych już produktów serii specjalistycznych testów, wykonywanych przez indywidualnych specjalistów w tym zakresie. Dzięki temu wszystkie serie produktowe Ballarini mogą poszczycić się najwyższą jakością wykonania z wykorzystaniem najlepszych materiałów.

ZRÓWNOWAŻONY ROZWÓJ

Kontynuując rozwój swoich naczyń Ballarini stawia na nowoczesną technologię i proekologiczne rozwiązania. W 2004 r. Ballarini otrzymało certyfikat środowiskowy bezpośrednio wpływając na zmniejszenie zanieczyszczenia na naszej planecie. Przykładem idealne obrazującym ekologiczne podejście jest opracowanie wskaźnika temperatury Thermopoint, który sygnalizuje idealny stopień rozgrzania, a następnie wystygnięcia naczyń.

4. TECHNOLOGIA

Demeyere opracował szereg autorskich technologii, będąc niekwestionowanym liderem w produkcji stalowych naczyń kuchennych.

THERMOPOINT

Thermopoint to wskaźnik umiejscowiony w uchwytach naczyń, który zmienia kolor na czerwony, gdy patelnia jest wystarczająco rozgrzana do smażenia, duszenia i gotowania, oraz na zielony po zakończeniu gotowana, gdy naczynie znów jest zimne i można je bezpiecznie odstawić na bok lub umyć. Thermopoint został opatentowany przez Ballarini w 2004 r.

MOŻNA UŻYWAĆ NA WSZYSTKICH ŹRÓDŁACH CIEPŁA

Naczynia Ballarini można z powodzeniem używać na wszystkich rodzajach kuchenek, w tym także gazowych i indukcyjnych. Dzięki temu możesz gotować szybciej i bardziej energooszczędnie.

IDEALNE DO INDUKCJI

Od czasu rozpowszechnienia płyt indukcyjnych w Europie, Ballarini przeznaczyło specjalne fundusze dla tego typu technologii. Doskonałe wyniki i międzynarodowe nagrody potwierdzają trend w kierunki bezpieczeństwa, funkcjonalności i oszczędności energii.

TECHNOLOGIA RADIANT

Dno naczyń Ballarini zostało opracowane w technologii Radiant - ma doskonałą stabilność i maksymalnie wykorzystuje energię płyty indukcyjnej optymalizując zużycie energii. Jest to pierwsze dno naczyń Ballarini, które przeszło kryteria wklęsłości LGA (prestiżowa niemiecka jednostka certyfikująca produkty).

POWŁOKA NON-STICK

Dział badań i rozwoju Ballarini zawsze był zaangażowany w ulepszanie swoich powłok nieprzywierających, czyniąc je stopniowo twardszymi i bardziej odpornymi na zarysowania.

Wszystkie stosowane powłoki nieprzywierające są testowane w laboratoriach jakości Ballarini i stosowane w pełnej zgodności z normami jakości i międzynarodowymi przepisami regulującymi właściwości materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.

Wszystkie powłoki stosowane w kolekcjach Ballarini nie zawierają PFOA, niklu ani metali ciężkich, dzięki czemu są idealne dla alergików.

Ballarini