Znajdź nas

Słownik pojęć i terminów

Zapraszamy Cię do zapoznania się opisami najpopularniejszych pojęć, związanych z technologiami i rozwiązaniami wykorzystanymi w produktach znajdujących się w naszej ofercie.

Jak wyszukiwać pojęcia?


Skorzystaj z poniższej wyszukiwarki lub przeglądaj alfabetyczny spis terminów, następnie kliknij myszką w interesujące Cię hasło.

Wybierz literę alfabetu:

Rodzaj tostera

Dotyczy:
Tostery

Wyróżniamy 3 rodzaje tosterów:

  • jednoszczelinowy - z jednym tradycyjnym otworem na jedną kromkę lub dłuższym otworem pozwalającym umieścić bagietkę lub kilka kromek pieczywa obok siebie. Należy pamiętać, że toster jednoszczelinowy na dwie kromki zajmie na blacie więcej miejsca niż tradycyjny dwuszczelinowy,
  • dwuszczelinowy - z dwoma mniejszymi otworami do opiekania po jednej kromce w każdym z nich lub z dwoma długimi otworami mieszczącymi po dwie kromki chleba każdy,
  • czteroszczelinowy - do jednoczesnego przygotowywania czterech kromek chleba.
Terminy powiązane:
Czy ta informacja była dla Ciebie przydatna? Dziękujemy za opinię. Wg. Ciebie ta informacja jest przydatna Dziękujemy za przesłanie wiadomości Juz oddałeś głos na tą informację