Znajdź nas
Słownik pojęć i terminów
Jak wyszukiwać pojęcia?
Rodzaj herbaty |
Czas parzenia |
Temperatura |
Liczba możliwych zaparzeń |
biała | 7 - 9 minut | 70 - 80 ⁰C | 4 -5 |
biała aromatyzowana | 7 - 9 minut | 75 - 85 ⁰C | 4 - 5 |
zielona chińska | 3 - 4 minuty | 75 -90 ⁰C | 3 -4 |
zielona aromatyzowana | 3 - 4 minuty | 80 - 90 ⁰C | 3 |
czarna | 4 - 5 minut | 95 ⁰C | 1 - 2 |
czarna aromatyzowana | 4 - 5 minut | 95 ⁰C | 1 - 2 |
czerwona Pu-erh | 2 - 5 minut | 95 ⁰C | 3 - 4 |
Yerba Mate | 2 - 3 minuty | 60 - 80 ⁰C | 6 - 7 |
ziołowa | 10 - 15 minut | 90 - 95 ⁰C | 1 |