Brakuje jakichś informacji? Poinformuj nas! Wyślij

Znajdź nas

Słownik pojęć i terminów

Zapraszamy Cię do zapoznania się opisami najpopularniejszych pojęć, związanych z technologiami i rozwiązaniami wykorzystanymi w produktach znajdujących się w naszej ofercie.

Jak wyszukiwać pojęcia?


Skorzystaj z poniższej wyszukiwarki lub przeglądaj alfabetyczny spis terminów, następnie kliknij myszką w interesujące Cię hasło.

Wybierz literę alfabetu:

Typ prowadnic w piekarniku

We wnętrzu każdego piekarnika występują różne typy prowadnic, na których przesuwają się blachy do pieczenia i półki siatkowe. Najprostsze to wytłoczenia na wewnętrznych ściankach. Blachy przesuwają się po takich prowadnicach dosyć ciężko, a emalia we wnętrzu często szybciej się niszczy. Lepszym rozwiązaniem są metalowe drabinki, ponieważ nie niszczą emalii we wnętrzu piekarnika. Łatwo je też zdemontować, by umyć wnętrze urządzenia. Najlepszym rozwiązaniem są prowadnice teleskopowe. Dzięki nim blachy po lekkim pociągnięciu wysuwają się z piekarnika. Nawet maksymalnie wysunięte zachowują poziom, dzięki czemu ich zawartość się nie wyleje. W zależności od modelu prowadnice teleskopowe mogą być umieszczone na jednym, dwóch lub trzech poziomach pieczenia.
 

 Wytłoczenia Metalowe drabinki Prowadnice teleskopowe
     

Czy ta informacja była dla Ciebie przydatna? Dziękujemy za opinię. Wg. Ciebie ta informacja jest przydatna Dziękujemy za przesłanie wiadomości Juz oddałeś głos na tą informację