Brakuje jakichś informacji? Poinformuj nas! Wyślij

Znajdź nas

Słownik pojęć i terminów

Zapraszamy Cię do zapoznania się opisami najpopularniejszych pojęć, związanych z technologiami i rozwiązaniami wykorzystanymi w produktach znajdujących się w naszej ofercie.

Jak wyszukiwać pojęcia?


Skorzystaj z poniższej wyszukiwarki lub przeglądaj alfabetyczny spis terminów, następnie kliknij myszką w interesujące Cię hasło.

Wybierz literę alfabetu:

Zakres krojenia

Dotyczy:
Krajalnice

Każda krajalnica ma regulowany zakres krojenia. Oznacza to, że możesz wybrać grubość krojonego plastra. Każdą krajalnicą możesz pokroić cienkie plasterki od ok. 1 mm grubości. Górny zakres krojenia zależy od modelu urządzenia i może wynosić od 15 do ponad 20 mm.

Zastanów się, do jakich produktów masz zamiar wykorzystywać krajalnicę. Jeśli zależy Ci na krojeniu sera, wędlin czy chleba wystarczy zakres do 15 mm. Większa grubość przyda Ci się np. do krojenia świeżego mięsa na steki.

Polecamy artykuł:
Krajalnica - jak wybrać?

Czy ta informacja była dla Ciebie przydatna? Dziękujemy za opinię. Wg. Ciebie ta informacja jest przydatna Dziękujemy za przesłanie wiadomości Juz oddałeś głos na tą informację

Twój osobisty doradca w każdej chwili do dyspozycji

połączenie interaktywne

Razem z doradcą będziesz widzieć ten sam ekran serwisu, produkty i informacje o nich.

Zgodnie z regulaminem i polityką prywatności

TAK DBAMY O TWOJE BEZPIECZEŃSTWO
Połączenie jest bezpieczne i szyfrowane.
Więcej informacji o bezpieczeństwie

 
Doradca nie będzie widział Twoich danych, haseł czy informacji o płatnościach.

 
Doradca nie będzie widział innych Twoich otwartych zakładek ani programów