Znajdź nas
Słownik pojęć i terminów
Jak wyszukiwać pojęcia?
System spieniania mleka umożliwiający przygotowywanie cappuccino, latte macchiato lub też kakao.
Dysza spieniająca Najpopularniejsza forma spieniania mleka. Dyszę zanurzamy lekko w dzbanku z mlekiem i dzięki odpowiednim ruchom dzbanka wprawiamy mleko w wir. Należy przy tym uważać na temperaturę mleka, aby go nie przegotować. Dysza z regulacją emisji pary pozwala uzyskać mocniej lub słabiej spienione mleko. |
||
Wbudowany pojemnik na mleko Do ekspresu dołączony jest pojemnik, z którego urządzenie automatycznie pobiera mleko, podgrzewa, spienia i wlewa do szklanki. Po przygotowaniu kawy pojemnik razem z resztą mleka można przechowywać w lodówce. Zaletą tego systemu jest łatwa obsługa. |
||
Zintegrowany Najprostsza forma spienienia mleka. Rurkę spieniąjącą umieszczamy w pojemniku z mlekiem (może to być też dowolny kubek lub karton z mlekiem). Ekspres automatycznie pobiera mleko, podgrzewa, spienia i wlewa do szklanki. |