Znajdź nas

Słownik pojęć i terminów

Zapraszamy Cię do zapoznania się opisami najpopularniejszych pojęć, związanych z technologiami i rozwiązaniami wykorzystanymi w produktach znajdujących się w naszej ofercie.

Jak wyszukiwać pojęcia?


Skorzystaj z poniższej wyszukiwarki lub przeglądaj alfabetyczny spis terminów, następnie kliknij myszką w interesujące Cię hasło.

Wybierz literę alfabetu:

Funkcje blendera

Dotyczy:
Blendery
W zależności od wyposażenia urządzenie poza standardowymi funkcjami może być wykorzystywane do rozdrabniania, szatkowania, ucierania czy kruszenia lodu. Bogatsze wyposażenie może wyeliminować konieczność dokupywania w przyszłości kolejnych urządzeń.

Zobacz do czego m.in. możesz wykorzystać poszczególne funkcje blendera:
  • krojenie - krojenie warzyw i owoców do sałatek lub kanapek,
  • krojenie w kostkę - krojenie na równą kostkę warzyw i owoców, idealnych do sałatek,
  • kruszenie lodu - przygotowywanie kruszonego lodu do drinków i koktajli,
  • mieszanie - mieszanie ciasta płynnego, np. na naleśniki lub do wypieków,
  • miksowanie - miksowanie różnego rodzaju produktów, przygotowywanie koktajli, zup-kremów,
  • rozdrabnianie - siekanie warzyw i owoców na mniejsze kawałki,
  • szatkowanie - krojenie kapusty na surówkę,
  • tarcie ziemniaków - przygotowanie placków ziemniaczanych,
  • ubijanie piany - bicie białek i śmietany, przygotowywanie bezy,
  • ucieranie - ucieranie ziemniaków i innych warzyw, funkcja szczególnie przydatna przy przygotowywaniu posiłków dla niemowląt.
Czy ta informacja była dla Ciebie przydatna? Dziękujemy za opinię. Wg. Ciebie ta informacja jest przydatna Dziękujemy za przesłanie wiadomości Juz oddałeś głos na tą informację