Brakuje jakichś informacji?

Poinformuj nas! Wyślij

Znajdź nas

Słownik pojęć i terminów

Zapraszamy Cię do zapoznania się opisami najpopularniejszych pojęć, związanych z technologiami i rozwiązaniami wykorzystanymi w produktach znajdujących się w naszej ofercie.

Jak wyszukiwać pojęcia?


Skorzystaj z poniższej wyszukiwarki lub przeglądaj alfabetyczny spis terminów, następnie kliknij myszką w interesujące Cię hasło.

Wybierz literę alfabetu:

Ruszt płyty grzewczej

Dotyczy grup Towarowych:
Kuchnie , Kuchnie do zabudowy , Płyty do zabudowy
Ruszt podtrzymuje naczynia nad płomieniem. Może być jednoczęściowy, dwuczęściowy, a nawet osobny dla każdego palnika. Jednoczęściowy, ze względu na duże rozmiary, trudniej umyć. Najwygodniej, gdy ruszt jest co najmniej dwuczęściowy. Aby wytrzeć powierzchnię pod jednym rusztem, nie musisz wtedy zdejmować garnków z pozostałych palników. Dodatkowo, mniejsze części łatwiej umyć, zmieszczą się też w zmywarce.

Ruszty mogą być emaliowane, stalowe lub żeliwne. Żeliwne są trwalsze, cięższe i dłużej utrzymują ciepło. Ruszty wykonane ze stali nierdzewnej prezentują się elegancko i są odporne na zarysowania.
Czy ta informacja była dla Ciebie przydatna? Dziękujemy za opinię. Wg. Ciebie ta informacja jest przydatna Dziękujemy za przesłanie wiadomości Juz oddałeś głos na tą informację