Znajdź nas

Słownik pojęć i terminów

Zapraszamy Cię do zapoznania się opisami najpopularniejszych pojęć, związanych z technologiami i rozwiązaniami wykorzystanymi w produktach znajdujących się w naszej ofercie.

Jak wyszukiwać pojęcia?


Skorzystaj z poniższej wyszukiwarki lub przeglądaj alfabetyczny spis terminów, następnie kliknij myszką w interesujące Cię hasło.

Wybierz literę alfabetu:

Termoobieg

Termoobieg to gorące powietrze wprawione w ruch. Dzięki niemu w każdym miejscu urządzenia temperatura jest taka sama i potrawy można przyrządzać na kilku poziomach równocześnie. Użycie termoobiegu sprawia, że potrawy można piec krócej oraz w niższych temperaturach, co obniża koszty eksploatacji o około 10%.
Najczęściej termoobieg wykorzystuje grzałkę pierścieniową (kołową), która nagrzewa powietrze i wprawia je w ruch. Innym sposobem jest jednoczesne użycie grzałki górnej (grilla), dolnej oraz wentylatora. Nagrzane powietrze krąży równomiernie po komorze piekarnika dzięki uruchomionemu wentylatorowi.

Polecamy artykuł:
Termoobieg od A do Z

Czy ta informacja była dla Ciebie przydatna? Dziękujemy za opinię. Wg. Ciebie ta informacja jest przydatna Dziękujemy za przesłanie wiadomości Juz oddałeś głos na tą informację