Zapraszamy Cię do zapoznania się opisami najpopularniejszych pojęć, związanych z technologiami i rozwiązaniami wykorzystanymi w produktach znajdujących się w naszej ofercie.
Jak wyszukiwać pojęcia?
Skorzystaj z poniższej wyszukiwarki lub przeglądaj alfabetyczny spis terminów, następnie kliknij myszką w interesujące Cię hasło.
Technologia No Frost ogranicza osadzanie się szronu i lodu na ściankach części chłodzącej i/lub mrożącej lodówki, co eliminuje konieczność kłopotliwego i czasochłonnego rozmrażania. Wnętrze lodówki pokryte grubą warstwą szronu i lodu sprawia, że urządzenie pracuje mniej efektywnie i pobiera więcej energii. Jeżeli nie lubisz poświęcać wolnego czasu na rozmrażanie lodówki i chcesz ograniczyć zużycie energii wybierz urządzenie z systemem No Frost.
System cyrkulacji utrzymuje niską temperaturę oraz stały poziom wilgoci w lodówce. Ciepłe powietrze jest od razu usuwane ze środka lodówki, a w zamian – nadmuchiwane chłodne, regularnie osuszające wnętrze urządzenia.
W zależności od modelu lodówki system No Frost może występować w chłodziarce, zamrażarce lub w obu komorach.
Jakie są zalety systemu No Frost?
Ograniczona wilgoć we wnętrzu lodówki sprawia, że warzywa, wędliny i sery dłużej pozostają świeże.
W zamrażarkach z No Frost przechowywana żywność nie pokrywa się warstwą lodu i nie przywiera do pozostałej zawartości.
Lodówki bezszronowe są łatwiejsze do utrzymania w czystości, ponieważ zabrudzenia nie przywierają do warstwy lodu i szronu.
Lód, który gromadzi się w tradycyjnych lodówkach, może wpływać na efektywność pracy urządzenia. Z lodówką No Frost nie musisz się o to martwić.
Czy ta informacja była dla Ciebie przydatna?Dziękujemy za opinię. Wg. Ciebie ta informacja jest przydatnaDziękujemy za przesłanie wiadomościJuz oddałeś głos na tą informację