Brakuje jakichś informacji? Poinformuj nas! Wyślij

Znajdź nas

Słownik pojęć i terminów

Zapraszamy Cię do zapoznania się opisami najpopularniejszych pojęć, związanych z technologiami i rozwiązaniami wykorzystanymi w produktach znajdujących się w naszej ofercie.

Jak wyszukiwać pojęcia?


Skorzystaj z poniższej wyszukiwarki lub przeglądaj alfabetyczny spis terminów, następnie kliknij myszką w interesujące Cię hasło.

Wybierz literę alfabetu:

Bezszronowa (No Frost)

Technologia No Frost ogranicza osadzanie się szronu i lodu na ściankach części chłodzącej i/lub mrożącej lodówki, co eliminuje konieczność kłopotliwego i czasochłonnego rozmrażania. Wnętrze lodówki pokryte grubą warstwą szronu i lodu sprawia, że urządzenie pracuje mniej efektywnie i pobiera więcej energii. Jeżeli nie lubisz poświęcać wolnego czasu na rozmrażanie lodówki i chcesz ograniczyć zużycie energii wybierz urządzenie z systemem No Frost.

System cyrkulacji utrzymuje niską temperaturę oraz stały poziom wilgoci w lodówce. Ciepłe powietrze jest od razu usuwane ze środka lodówki, a w zamian – nadmuchiwane chłodne, regularnie osuszające wnętrze urządzenia.

W zależności od modelu lodówki system No Frost może występować w chłodziarce, zamrażarce lub w obu komorach.

Jakie są zalety systemu No Frost?
  • Ograniczona wilgoć we wnętrzu lodówki sprawia, że warzywa, wędliny i sery dłużej pozostają świeże.
  • W zamrażarkach z No Frost przechowywana żywność nie pokrywa się warstwą lodu i nie przywiera do pozostałej zawartości.
  • Lodówki bezszronowe są łatwiejsze do utrzymania w czystości, ponieważ zabrudzenia nie przywierają do warstwy lodu i szronu.
  • Lód, który gromadzi się w tradycyjnych lodówkach, może wpływać na efektywność pracy urządzenia. Z lodówką No Frost nie musisz się o to martwić.

Polecamy artykuł:
Lodówka bezszronowa – No Frost. Czy warto ją kupić?
Czy ta informacja była dla Ciebie przydatna? Dziękujemy za opinię. Wg. Ciebie ta informacja jest przydatna Dziękujemy za przesłanie wiadomości Juz oddałeś głos na tą informację