Brakuje jakichś informacji? Poinformuj nas! Wyślij

Znajdź nas

Słownik pojęć i terminów

Zapraszamy Cię do zapoznania się opisami najpopularniejszych pojęć, związanych z technologiami i rozwiązaniami wykorzystanymi w produktach znajdujących się w naszej ofercie.

Jak wyszukiwać pojęcia?


Skorzystaj z poniższej wyszukiwarki lub przeglądaj alfabetyczny spis terminów, następnie kliknij myszką w interesujące Cię hasło.

Wybierz literę alfabetu:

Przeznaczenie patelni

Dotyczy:
Patelnie
Najbardziej uniwersalną patelnią jest patelnia do smażenia. Możemy używać ją do smażenia i duszenia każdego rodzaju produktów. Powinna znaleźć się w wyposażeniu każdej kuchni. Jeśli jednak potrzebujesz patelnię do konkretnego celu, lepiej wybrać model specjalnie do niego przystosowany.

Do duszenia i smażenia dużej ilości produktów najlepiej sprawdza się patelnia do duszenia. Ma ona wyższe brzegi od tradycyjnej patelni, dzięki czemu pomieści znacznie więcej produktów.

Patelnia do grillowania
to idealna propozycja dla miłośników grillowanej żywności. Patelnia posiada na dnie rowki lub kratkę, dzięki czemu do smażonego jedzenia dochodzi od dołu powietrze. Otrzymujemy wtedy danie, które wygląda i smakuje podobnie jak te, które przyrządza się na grillu.

Patelnia do naleśników jest idealna do smażenia naleśników i placuszków. Ma gładką powierzchnię i płytkie brzegi, dzięki czemu łatwo można obracać usmażony z jednej strony naleśnik.
Czy ta informacja była dla Ciebie przydatna? Dziękujemy za opinię. Wg. Ciebie ta informacja jest przydatna Dziękujemy za przesłanie wiadomości Juz oddałeś głos na tą informację