Nivona
Ponad 15 lat na rynku
NIVONA wyróżnia się na rynku, ponieważ oferuje najwyższą jakość za rozsądną cenę. Jesteśmy dobrą alternatywą.
Życzliwi, pełni entuzjazmu i pasji do kawy.
Umiejętności wybitnego baristy nie zastąpi żaden w pełni automatyczny ekspres do kawy. Ale można posiąść wiedzę znakomitych baristów. Dlatego ściśle współpracujemy z ekspertami od kawy nad rozwojem urządzeń oraz analizujemy informacje zwrotne od użytkowników. W taki sposób powstał m.in. nasz System Aroma Balance.
Aroma Balance
Barista in a box
W Nivonie pragniemy, aby każdy właściciel naszych ekspresów czuł się, jakby miał w domu prywatnego baristę. Dlatego w celu realizacji naszej wizji, opracowaliśmy innowacyjny system Aroma Balance, który przejmuje jego rolę. Ziarno kawy zawiera aż 800 różnych aromatów, jednak aby je wydobyć, konieczne jest odpowiednie dostosowanie procesu parzenia. Dzięki systemowi Aroma Balance masz możliwość samodzielnego określenia, jakie nuty chciałbyś uwypuklić z ziaren. Wybierając opcję "dynamiczną", otrzymasz delikatną nutę kwaskowatości, uzupełnioną o lekko owocowy aromat. Wypróbuj opcję "stałą", aby cieszyć się kawą z delikatną goryczką i bogatym smakiem. Natomiast dla fanów mocnych i aromatycznych doznań z wyrazistym ciałem i zdecydowaną goryczką przygotowaliśmy opcję "intensywną".
Gwarantujemy znacznie więcej niż pyszną kawę!
Ekspresy Nivona z serii
8000
5 lat bezpłatnej gwarancji
Od teraz będzie Ci towarzyszył podczas energetycznych poranków, leniwych weekendów i długich rozmów z bliskimi. Oprócz najlepszej kawy serwujemy Ci także… aż 5 lat gwarancji! Wypełnij formularz, aby cieszyć się przedłużoną gwarancją.
W celu wzięcia udziału w Promocji, Uczestnik Promocji musi spełnić łącznie następujące warunki: a) dokonać zakupu Produktu Promocyjnego objętego Promocją w okresie od 25.01.2024 do dnia 31.12.2024, b) w ciągu 30 dni od daty zakupu zarejestrować kupiony Produkt Promocyjny na stronie www.mojanivona.pl poprzez wypełnienie formularza (www.mojanivona.pl/seria8000), załączenie wyraźnego, czytelnego, skanu lub zdjęcia dowodu zakupu (paragon lub faktura) i wygenerowanie potwierdzenia przedłużenia gwarancji uzyskanego w procesie rejestracji Produktu na stronie www. Za dzień zakupu Produktu Promocyjnego uważa się dzień oznaczony jako data sprzedaży na paragonie fiskalnym lub fakturze VAT.
Sprzedaż promocyjna trwa w dn. 25.01.-31.12.2024 r. Szczegółowe warunki promocji w Regulaminie Organizatora (AGED Sp. z o.o. z siedzibą w Pruszkowie) dostępnym m.in. w sklepach RTV EURO AGD i na euro.com.pl.
Regulamin
Ekspresy NIVONA
Ekspresy firmy Nivona są prawdziwym wyznacznikiem jakości i zapewniają doskonały smak kawy wyciągnięty z każdego ziarenka. Intuicyjne, ciche i proste w obsłudze są dostępne w eleganckich i nowoczesnych designach, co sprawi, że każdy kawosz znajdzie model dla siebie.
- Wszystkie
- Dla początkujących
-
Dla poszukujących
korzystnych rozwiązań - Dla fascynatów technologii
- Dla domowych baristów
- Dla koneserów
Torba na ekspres za 1 zł
przy zakupie ekspresu do kawy Cube 4 marki Nivona
1. Wybierz ekspres i torbę objęte promocją.
2. Rabat na torbę zostanie naliczony automatycznie kodem rabatowym i jej cena wyniesie 1 zł przy zakupie z wybranym ekspresem.
3. Dokończ składanie zamówienia i ciesz się tańszym zakupem na euro.com.pl!
Nowość od NIVONY
CafeRomatica 792
Wyświetlacz
Dotykowy wyświetlacz LED z symbolami – kolejny krok w koncepcji intuicyjnej obsługi. Dotykowy panel sterowania z wyświetlaczem LED umożliwia użytkownikowi łatwe nawigowanie po różnych funkcjach i ustawieniach urządzenia. Wyświetlacz jest wyposażony w klarowne symbole graficzne, które reprezentują różne opcje, takie jak moc napoju, poziom mielenia ziaren, temperatura kawy itp.
Stylowy design
Ekspres Nivona CafeRomatica 792 wyróżnia się nie tylko doskonałą funkcjonalnością, ale także stylowym designem, który doskonale wpasowuje się w każdą nowoczesną kuchnię. Jego elegancka obudowa wykonana z wysokiej jakości materiałów nadaje mu luksusowy wygląd.
Lanca do mleka
w zestawie
Ekspres Nivona CafeRomatica 792 to nie tylko doskonały sposób na parzenie ulubionych kaw, ale także idealne rozwiązanie dla miłośników kaw mlecznych. W zestawie z ekspresem znajduje się lanca do mleka, która ułatwi przygotowanie klasycznych i kreatywnych napojów mlecznych, takich jak cappuccino czy latte macchiato.
Szeroki wybór kaw
Ekspres Nivona CafeRomatica 792 oferuje szeroki wybór ulubionych kaw dla każdego kawosza. Niezależnie od tego, czy preferujesz intensywne espresso, kremowe cappuccino, aromatyczne Americano, delikatne latte macchiato czy klasyczną czarną kawę, ten ekspres spełni Twoje oczekiwania.
Ekspres Nivona CafeRomatica 792
Najnowszy ekspres Nivona CafeRomatica 792 to nowy model, który łączy w sobie doskonałą jakość parzenia z eleganckim designem. Ten nowoczesny ekspres oferuje bogaty zestaw funkcji, umożliwiających przygotowanie szerokiego zakresu napojów kawowych, od intensywnych espresso po kremowe cappuccino.Jest wyposażony także w wiele funkcji dodatkowych, takich jak bluetooth, wyciszenie młynka, funkcję Spumatore i Aroma Balance. Za pomocą automatycznego programu czyszczenia i odkamieniania oraz wyjmowanej tacki ociekowej jego mycie jest proste i intuicyjne.
Cechy produktu:
Typ ekspresu | automatyczny | Ciśnienie / Moc: | 15 barów / 1455 W |
---|---|---|---|
Dostępne napoje: | Americano, Cappuccino, Espresso, Kawa czarna, Latte Macchiato | System spieniający mleko: | Tak |
Typ ekspresu | automatyczny |
---|---|
Ciśnienie / Moc: | 15 barów / 1455 W |
Dostępne napoje: | Americano, Cappuccino, Espresso, Kawa czarna, Latte Macchiato |
System spieniający mleko: | Tak |
Odkryj kawę na nowo
Przepisy
Przepisy
Miętowe IceBlack
Składniki
- 40 ML ESPRESSO
- 10 ML SYROPU MIĘTOWEGO
- 10 ML SYROPU RÓŻANEGO
- KOSTKI LODU
- WODA GAZOWANA
Przygotowanie
- Do shakera włóż lód, następnie wlej espresso, syropy i dobrze wymieszaj.
- W wysokiej szklance umieść kilka kostek lodu, wlej zawartość shakera i uzupełnij napój wodą.
- Udekoruj go jadalnymi kwiatami.
Sencha Coffee Tokio
Składniki
- 150 ML MOCNEGO NAPARU Z SENCHY
- 40 ML ESPRESSO
- 20 ML SYROPU RÓŻANEGO
Przygotowanie
- Sięgnij po ulubioną szklankę o objętości około 200 ml. Przygotuj w niej napar z senchy.
- Do gorącego naparu wlej espresso.
- Mieszankę uzupełnij esencjonalnym syropem z róży. Dokładnie wymieszaj.
Kokosowe Ice Coffee
Składniki
- 40 ML ESPRESSO
- 120 ML ZIMNEGO MLEKA KOKOSOWEGO
- 1 GAŁKA LODÓW ŚMIETANKOWYCH
- 20 ML LIKIERU MALIBU – opcjonalnie
- 10 ML SYROPU WANILIOWEGO
Przygotowanie
- Wszystkie składniki umieść w blenderze i dokładnie wymieszaj.
- Przelej powstały napój do wysokiej szklanki, w której znajdują się już kostki lodu.
- Udekoruj wiórkami kokosowymi. (możesz wykorzystać ulubiony egzotyczny owoc, połówkę kokosa lub inny kolorowy dodatek).
Sweet Coffee Dubaj
Składniki
- 2-3 ŁYŻECZKI MUSU Z DAKTYLI
- 100 ML ESPRESSO
- 30 ML MLEKA SKONDENSOWANEGO LIGHT
Przygotowanie
- Wybierz filiżankę.
- Umieść w niej mus z daktyli.
- Następnie wlej przygotowane w ekspresie espresso.
- Dolej skondensowane mleko light.
- Całość dokładnie wymieszaj. Teraz czas na smakową podróż do tętniącego życiem Dubaju!
Kasztanowe caffè latte
Składniki
- 2 ŁYŻECZKI KREMU Z KASZTANÓW JADALNYCH
- 1 ŁYŻECZKA MIODU (spadziowego lub gryczanego)
- 1 ESPRESSO
- SPIENIONE MLEKO
+ Opcjonalnie
- BITA ŚMIETANA I STARTA GORZKA CZEKOLADA
Przygotowanie
- W swoim ulubionym kubku o pojemności około 300 ml umieść krem kasztanowy i miód.
- Do kubka wlej przygotowane wcześniej w ekspresie caffè latte.
- Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
- Możesz udekorować kawę bitą śmietaną i posypać ją startą wcześniej czekoladą.
- Voilà!
Piernikowe Irish Coffee
Składniki
- 40 ML WHISKY (najlepiej irlandzkiej)
- 80 ML AMERICANO/CZARNEJ KAWY Z EKSPRESU
- 1 ŁYŻECZKA CUKRU TRZCINOWEGO
- 50 ML ŚMIETANKI 30%
- 10 ML PIERNIKOWEGO SYROPU
- 2 KOSTKI LODU
Przygotowanie
- Do wysokiej szklanki wlej 40 ml whisky i dosyp łyżeczkę cukru trzcinowego. Whisky możesz wcześniej podgrzać.
- Następnie wlej kawę. Mieszaj do momentu rozpuszczenia się cukru.
- Do shakera lub małego słoika wlej śmietankę i syrop. Dodaj 2 kostki lodu i po zakręceniu delikatnie wstrząśnij naczyniem.
- Tuż nad powierzchnią kawy w szklance umieść łyżkę stołową i powoli wlej wcześniej wstrząśniętą śmietankę.
- Nie mieszaj powstałych warstw. Pamiętaj, że kawa jest gorąca.
Tonicpresso
Składniki
- 1 ESPRESSO
- 5-6 KOSTEK LODU
- 150 ML TONICU (ZAMIENNIE - GAZOWANA LEMONIADA)
- 1 PLASTEREK LIMONKI
- 1 PLASTEREK CYTRYNY
Przygotowanie
- Wybierz odpowiednie naczynie. Powinna być to szklanka o wielkości od 250 do 300 ml.
- Wsyp do niej około 5-6 kostek lodu.
- Teraz czas na orzeźwiający twist. Dodaj cytrynę i limonkę. Każdej po plasterku.
- Czas wybrać tonic (alternatywnie gazowaną lemoniadę). Wlej go do szklanki.
- Całość zalej świeżym, aromatycznym espresso z ekspresu.
Kawowy Rum Cooler
Składniki
- 1/2 drobno pokrojonej LIMONKI
- 1/2 drobno pokrojonej MAŁEJ POMARAŃCZY
- 3 ŁYŻECZKI CUKRU
- 100 ML GINGER ALE LUB SCHWEPPES GINGER
- KRUSZONY LÓD
- 15 ML SYROPU POMARAŃCZOWEGO
- 1 ESPRESSO
+ W wersji z alkoholem
- 50 ML BIAŁEGO RUMU
Przygotowanie
- Pokrojone w kostkę lub plasterki limonkę i pomarańczę włóż do wysokiej szklanki.
- Dodaj cukier, a moździerzem barmańskim lub łyżką wyciśnij sok z owoców.
- Wlej syrop pomarańczowy i biały rum (w wersji alkoholowej).
- Wypełnij szklankę kruszonym lodem do połowy i wymieszaj całość łyżką.
- Dolej espresso i dopełnij koktajl wybranym napojem imbirowym.
- Na koniec udekoruj napój plasterkiem cytryny lub pomarańczy i listkami mięty.
Czekoladowa Mocha z Konfiturą
Składniki
- 2 ESPRESSO
- 100 ML MLEKA
- 50 ML ŚMIETANKI 30% PŁYNNEJ
- 20 G GORZKIEJ CZEKOLADY
- 2 ŁYŻECZKI KONFITURY Z CZARNEJ PORZECZKI (najlepiej niskosłodzonej, lekko kwaśnej)
Przygotowanie
- Do małego garnka wlej mleko i śmietankę. Podgrzej je bez doprowadzania do wrzenia.
- Dodaj pokruszoną wcześniej czekoladę. Mieszaj składniki do uzyskania jednolitej masy.
- Zdejmij garnek z ognia, dodaj zaparzone w ekspresie espresso i dokładnie wymieszaj.
- Przelej napój do dużej filiżanki i dodaj 2 łyżeczki konfitury z czarnej porzeczki. Na koniec napój możesz udekorować bitą śmietaną.
Warszawska Wuzetka
Składniki
- 2 ESPRESSO
- SPIENIONE MLEKO
- BITA ŚMIETANA
Przygotowanie
- Wybierz ulubioną szklankę o pojemności 150 ml.
- Wlej do niej przygotowane w ekspresie podwójne espresso.
- Do kawy dodaj spienione wcześniej mleko.
- Przygotowaną kompozycję udekoruj bitą śmietaną - wedle uznania.
Frappe z Pastą Sezamową
Składniki
- 2 ESPRESSO
- 2 ŁYŻECZKI PASTY SEZAMOWEJ TAHINI
- 1 SZKLANKA KOSTEK LODU
- 100 ML MLEKA MIGDAŁOWEGO
+ Opcjonalnie
- 1-2 ŁYŻECZKI MIODU
Przygotowanie
- Do blendera wlej ciepłe espresso przygotowane w ekspresie. Dodaj pastę tahini i mleko migdałowe.
- Składniki wymieszaj bardzo dokładnie.
- Wybierz ulubioną szklankę o objętości około 300 ml. Umieść w niej kostki lodu i zalej je napojem. Gotowe!
Affogato Nowy Jork
Składniki
- 150 ML KAWY AMERICANO
- 1 GAŁKA LODÓW O SMAKU SŁONEGO KARMELU
- STARTE ORZECHY MACADAMIA
Przygotowanie
- Do kieliszka od martini wlej przygotowaną w ekspresie kawę Americano.
- Następnie dodaj gałkę lodów o smaku słonego karmelu.
- Całość udekoruj posypką ze świeżo startych orzechów macadamia. Teraz możesz poczuć się jak mieszkaniec Nowego Jorku!