Wznieś ulubione smaki na jeszcze wyższy poziom, wybierając piekarniki parowe Electrolux
Wprowadź do swojej kuchni nowe smaki

Piekarnik parowy to najłatwiejszy sposób na zapewnienie jeszcze lepszego smaku potraw. Urządzenie to oferuje połączenie zalet typowego piekarnika i korzyści płynących z wykorzystania pary. Wystarczy podczas pieczenia mięsa lub wypieku chleba dodać pary, aby potrawa stała się chrupiąca na zewnątrz i jednocześnie pełna smaku.
Pieczenie parowe w Twojej kuchni
Najlepsze piekarniki umożliwiają uzyskanie bez wysiłku doskonałego smaku potraw. Nasze piekarniki parowe to tradycyjne piekarniki z funkcją wytwarzania pary. Para oddziałuje na potrawy wraz z gorącym powietrzem, aby nadać im lepszy smak i konsystencję. Piekarnik parowy umożliwi Ci więc przyrządzanie wszystkich ulubionych potraw, ale także sprawi, że mięso stanie się bardziej delikatne, a chleb — lepiej wyrośnięty. Zastosowanie pary pozwala raz za razem przyrządzać wspaniałe potrawy.
Dodaj pary, aby uzyskać lepsze wypieki
Jeden wspólny obieg chłodzenia dla chłodziarki i zamrażarki: suche powietrze z zamrażarki wysusza żywność pozbawiając ją swieżości wbardzi krótkim czasie.
Krok 1
Wlej 100 ml wody do komory piekarnika.
Krok 2
Wybierz program PlusSteam i naciśnij przycisk PlusSteam
Krok 3
Nagrzej wstępnie piekarnik przez pięć minut, a później ciesz się wspaniałym wypiekiem.
Zachwycające desery
Przekonaj się, jak doskonałe efekty może zapewnić użycie pary podczas pieczenia sernika lub cytrynowego ciasta z bezą. Wnętrze pozostaje wilgotne, powierzchnia staje się jedwabista, a ciasto chrupiące. Podobnie jak wypieki profesjonalnych cukierników Twój sernik będzie miał delikatną i jednocześnie zwartą konsystencję. A Twoja beza będzie lekka i zmysłowa. Desery, które napełnią Cię dumą.
Wszystko sprowadza się do smaku
Piekarnik CombiSteam Deluxe oferuje odpowiednie ustawienie dodatku pary dla każdej potrawy. Ustawienie „Gotowanie na parze” umożliwia delikatne gotowanie takich produktów, jak ryby, pozwalając zachować w nich naturalne składniki odżywcze, witaminy i kolory. „Pieczenie parowe 50/50” sprawia, że odgrzewane potrawy smakują jak przed chwilą przyrządzone. Natomiast ustawienie „Pieczenie parowe 25/75” pozwoli uzyskać pieczeń, która będzie delikatna w środku i chrupiąca z zewnątrz.
Doskonały efekt za każdym razem
Ciesz się niesamowitym smakiem, niezależnie od tego, jaką potrawę przygotowujesz. Czujnik temperatury w piekarnikach CombiSteam Pro i Deluxe doskładnie kontroluje ilość dodanej pary. Możesz się zrelaksować i czekać na doskonałe dania.

Poznaj funkcje piekarników parowych:


Idealny do:
Wypiekania ciast i chleba


Idealny do:
Wypiekania ciast i chleba

Grillowanie


Idealny do:
Wypiekania ciast i chleba

Grillowanie

Gotowanie


Idealny do:
Wypiekania ciast i chleba

Grillowanie

Gotowanie

Sous Vide

Łatwe pieczenie i równie łatwe czyszczenie
Spędzaj więcej czasu na przyjemnościach związanych z jedzeniem, a mniej na czyszczeniu piekarnika. Nasze piekarniki są wyposażone w programy czyszczenia, które bardzo ułatwiają tę czynność. Czyszczenie parowe pomaga usuwać zaschnięte resztki potraw. Natomiast czyszczenie pirolityczne powoduje wypalenie wszystkich zanieczyszczeń na drobny popiół, który można bez wysiłku usunąć z piekarnika. Dzięki temu czyszczenie piekarnika jest równie łatwe jak samo pieczenie.
Wszystko, czego potrzebujesz od piekarnika
Nasze piekarniki parowe zapewniają wszystko, czego potrzebujesz, aby przyrządzać wspaniałe potrawy o intensywnym smaku. Funkcja powolnego pieczenia pozwoli delektować się smakiem delikatnego mięsa, które odchodzi od kości. Uzyskaj wyrazisty, dymny aromat barbecue dzięki wbudowanej funkcji grilla. Zagwarantuj sobie także równomierne efekty pieczenia, niezależnie od miejsca w piekarniku, dzięki dużemu wentylatorowi.