Znajdź nas
Słownik pojęć i terminów
Jak wyszukiwać pojęcia?
Tradycyjny Zbudowany z grzałki, nad którą umieszczony jest ruszt lub płyta. Dzięki dużej powierzchni grillowania oferuje możliwość przygotowywania większej ilości potraw. Niektóre modele wyposażone są w specjalny pojemnik na tłuszcz, co ułatwia czyszczenie urządzenia. Zobacz produkty |
||
Kontaktowy Wyróżnia się niewielkimi rozmiarami, dzięki czemu zmieści się w każdej kuchni. Idealny na niewielkie grillowanie. Zobacz produkty |
||
Barbecue Przeznaczony głównie do użytku na zewnątrz. Często posiada w zestawie nóżki, które pozwalają na ustawienie go w dowolnym miejscu. Zobacz produkty |
||
Fondue Fondue to rodzaj potrawy przygotowywanej zazwyczaj z gorącego sera i białego wina. Przygotowuje się ją w specjalnym naczyniu, w którym następnie za pomocą długich widelczyków macza się pieczywo lub warzywa. Fondue może być również mięsne lub czekoladowe. Zobacz produkty |
||
Panini Panini to rodzaj kanapki przygotowanej z podłużnej, szerokiej kanapki, przekrojonej poziomo. Urządzenie do panini może być wykorzystywane również jako tradycyjny grill. Oferuje przeważnie możliwość regulacji położenia górnej płyty, dzięki czemu można dostosować ją do wysokości kanapki. Zobacz produkty |
||
Raclette Raclette to potrawa przygotowywana w małych patelenkach. Idealna na spotkania w większym gronie, ponieważ każdy z uczestinków może przygotować własną potrawę komponując ją z ulubionych składników. Urządzenie do raclette posiada w zestawie małe patelenki, a niektóre modele także płytę umożliwiającą tradycyjne grillowanie. Zobacz produkty |
||
Składany Kompaktowa wersja przenośnego grilla. Lekka, mała - idealna na wypady za miasto.. Zobacz produkty |
Polecamy artykuł:
Nowoczesny sposób na grilla – grilluj elektrycznie!