Brakuje jakichś informacji? Poinformuj nas! Wyślij

Znajdź nas

Słownik pojęć i terminów

Zapraszamy Cię do zapoznania się opisami najpopularniejszych pojęć, związanych z technologiami i rozwiązaniami wykorzystanymi w produktach znajdujących się w naszej ofercie.

Jak wyszukiwać pojęcia?


Skorzystaj z poniższej wyszukiwarki lub przeglądaj alfabetyczny spis terminów, następnie kliknij myszką w interesujące Cię hasło.

Wybierz literę alfabetu:

Średnica otworów w sitkach

Jednym z podstawowych elementów każdej maszynki do mielenia są sitka. Średnica ich oczek definiują grubość zmielonego mięsa - od drobnego po grube.

Sitka z najmniejszymi otworami (ok. 2,7 mm) są idealne do mielenia maku. Średnie otwory - 4 mm - nadają się do mielenia sera i wszelkiego rodzaju mięs. Największe oczka o średnicy ok. 8 mm możesz wykorzystać do mielenia mięsa na kiełbasę.
Czy ta informacja była dla Ciebie przydatna? Dziękujemy za opinię. Wg. Ciebie ta informacja jest przydatna Dziękujemy za przesłanie wiadomości Juz oddałeś głos na tą informację