Tortownica Confitero LBF006✓ Nieprzywierająca powłoka non- stick✓ Średnica 18 cm – do małych tortów✓ Możliwość pieczenia nawet w 230°C<a>Korzyści dla Ciebie</a><a>Co otrzymujesz</a><a>Warto wiedzieć</a>Korzyści dla Ciebie Szerokie zastosowanie Szykujesz tort na małą imprezę? A może wręcz przeciwnie – chcesz poczęstować dużą liczbę gości słodkościami, więc planujesz przygotować tort piętrowy? W obu przypadkach przyda Ci się tortownica La Bonita Confitero. Dzięki średnicy 18 cm umożliwia upieczenie małego ciasta, które może zwieńczyć np. tort weselny czy komunijny. Wytrzymała stal Do wykonania prezentowanej tortownicy zastosowano stal węglową – jest to materiał cechujący się wysoką trwałością i znakomitym przewodzeniem ciepła. Nie szkodzą jej wysokie temperatury, a przy przypadkowych uderzeniach zachowuje swoją formę – w związku z tym robione w niej ciasta zawsze mają idealny kształt. Łatwe wyjmowanie wypieków Obawiasz się wyjmowania biszkoptu z tortownicy? W przypadku modelu La Bonita Confitero zrobisz to szybciej, łatwiej i bez ryzyka uszkodzenia ciasta! Specjalna klamra pozwala delikatnie zdjąć boczne ścianki formy i pozostawić biszkopt tylko na jej spodzie. Nieprzywierająca powłoka non-stick zapobiega zaś przyklejaniu się wypieków do jej powierzchni. Pieczenie w 230°C Szykujesz ciasto wymagające wysokiej temperatury pieczenia? Z powodzeniem możesz przygotować je w prezentowanej tortownicy! Model La Bonita Confitero może być używany nawet w 230°C bez ryzyka uszkodzenia – zachowa on swój kształt i właściwości, a także nie będzie negatywnie oddziaływać na żywność.Co otrzymujesz W zestawie:✓ Tortownica 18 cmWarto wiedzieć Użytkowanie formy do pieczenia <p>Prawidłowe użytkowanie produktu La Bonita Confitero jest kluczem do zachowania jego właściwości na dłużej. Dlatego zawsze przed pieczeniem należy oczyścić i osuszyć tortownicę, a następnie wysmarować ją tłuszczem. Po upieczeniu ciasta nie można wyjmować go za pomocą ostrych narzędzi – mogłyby uszkodzić powłokę non-stick. Formę powinno się myć ręcznie za pomocą wody i płynu do mycia naczyń. Dobrą praktyką jest także unikanie nagłych zmian temperatur.</p>