Profesjonalny automatyczny ekspres kolbowyTHE ORACLETM TOUCHSage SES 990 BSSStworzyliśmy urządzenie, dzięki któremu przyrządzisz kawę tak samo jak barista z Twojej ulubionej kawiarni.Odkryj autentyczny smak kawy w zaciszu swojego domuAutomatyczny ekspres The Oracle™ Touch z intuicyjnym wyświetlaczem dotykowym zapewni Ci kontrolę nad procesem przygotowywania kawy, zachowując autentyczność ręcznego procesu.Formuła 4 kroków, pozwoli zasmakować kawy w domu jak z kawiarniThe OracleTM Touch został zaprojektowany tak, aby używać właściwie dobranej porcji świeżo zmielonych ziaren kawy, zapewniać precyzyjną kontrolę temperatury i optymalne ciśnienie wody, a także robić prawdziwą mleczną mikropiankę niezbędną do tworzenia latte art. Wystarczy jedno dotknięcie, aby zastosować formułę 4 kroków używaną w profesjonalnych ekspresach.Bogaty, pełny AromatKawa o pełnym aromacie i bogatym, złożonym smaku powstaje przy idealnej porcji 18‑22 g świeżo zmielonych ziaren.Kawowa kreacja, której nie można się oprzećIntensywne, kremowe espresso o kolorze karmelu zaczyna się od niskociśnieniowej preinfuzji, po której następuje właściwy proces ekstrakcji pod stałym ciśnieniem 9 barów uzyskanym dzięki włoskiej pompie o mocy 15 barów.Idealnie wyważony smakSłodkie, pyszne i pełne niuansów nuty smakowe zaczynają się od precyzyjnej, cyfrowej kontroli nad temperaturą wody PID.Jedwabista, aksamitna konsystencjaDelektuj się jedwabistym smakiem i aksamitną konsystencją prawdziwej mlecznej mikropianki utworzonej pod wysokim ciśnieniem pary.System The Oracle™ TouchTen system obejmuje funkcję automatycznego mielenia, porcjowania i ubijania kawy, eliminując tym samym trudności związane z ręcznym przygotowywaniem wyśmienitego espresso.Wbudowany młynek stożkowyZ metalowymi kamieniami automatycznie mieli, porcjuje i ubija 22 gramów kawy dla uzyskania podwójnej eksplozji smaku. Można też użyć mniejszego sitka o pojemności 14 gramów kawy.Automatyczne mielenieEkspres posiada funkcję automatycznego mielenia, porcjowania i ubijania kawy. Automatyzuje w ten sposób najtrudniejsze części ręcznego przygotowania wyśmienitego espresso dobrej jakości.Profesjonalna kolbaDzięki profesjonalnej kolbie i dyszy parowej można jednocześnie ekstrahować espresso i przygotowywać mleko, co umożliwi Ci przyrządzenie ulubionego latte lub cappuccino w ciągu kilku minut.Dual Boiler ‑ dwa oddzielne bojlery ze stali nierdzewnejthe Oracle Touch™ został wyposażony w podgrzewaną głowicę oraz dwa bojlery ze stali nierdzewnej, z których pierwszy odpowiada za idealną temperaturę do przygotowania kawy z precyzją do +/‑ 1°C, a drugi za optymalną produkcję pary wodnej. Oznacza to, że możesz zaparzyć kawę w idealnej temperaturze, zapewniającej maksimum smaku i jednocześnie spieniać mleko tak jak w kawiarni. the Oracle Touch™ jest gwarancją precyzyjnie dostrojonego procesu ekstrakcji o niezmiennie dobrych rezultatach.Kolba i dysza parowaDzięki wysokiej jakości kolbie i dyszy parowej, masz możliwość jednoczesnego przygotowywania espresso oraz spieniania mleka. To pozwala na szybkie przygotowanie ulubionych napojów, takich jak latte lub cappuccino, w zaledwie kilka minut. Ponadto możesz dostosować grubość mielonej kawy za pomocą pokrętła regulacji stopnia zmielenia, dopasowując ją do rodzaju ziaren, które używasz.Odpowiednia ilość kawy mielonej: 18–22 gAby cieszyć się doskonałym smakiem kawy, niezbędna jest ilość 18–22 g świeżo mielonej kawy. Niektóre ekspresy pozwalają jedynie na porcjonowanie 11–13 g kawy, co jest zdecydowanie niewystarczające. Ekspres Sage SES990 jest wyposażony w sitka umożliwiające przygotowanie kawy z ilością 18–22 g, co pozwala uzyskać harmonijny smak kawy wysokiej jakości.Pełna kontrola temperaturyNawet minimalna zmiana temperatury wody, nawet o 1°C, może zrobić różnicę między dobrą i słabą jakością kawy. Ekspresy do kawy Sage wykorzystują zaawansowaną cyfrową technologię kontroli temperatury, która identyfikuje i minimalizuje wahania temperatury podczas procesu ekstrakcji kawy. Dzięki temu zawsze możemy być pewni, że temperatura wody pozostaje w optymalnym zakresie, co ma kluczowe znaczenie dla uzyskania doskonałego smaku kawy.Piana mleczna o niezwykłej delikatnościNajwyższej jakości kawa to harmonijne połączenie wyrazistego espresso z kremową pianką mleczną. Aby uzyskać idealną piankę z mikropęcherzykami, konieczne jest zachowanie odpowiedniego ciśnienia w dyszy, co pozwala na wytworzenie tysięcy drobnych pęcherzyków podczas spieniania mleka. Dzięki optymalnemu ciśnieniu w dyszy, ekspresy do kawy Sage potrafią stworzyć niezwykle delikatną piankę mleczną, idealną do tworzenia rysunków Latte art.<ul> <li>Moc: 2400 W </li> <li>Wykorzystane materiały: szlifowana stal nierdzewna z połyskiem</li> <li>Wymiary urządzenia (szer. x gł. x wys.): 44,5 × 37 × 41 cm</li> </ul><ul> <li>Personalizacja do 8 napojów według indywidualnych preferencji użytkownika</li> <li>Obszerny przewodnik do przygotowania kawy</li> <li>Możliwość programowania temperatury ekstrakcji kawy w zakresie 86–96°C</li> <li>Programowanie temperatury pary do spieniania mleka</li> <li>Precyzyjna kontrola temperatury wody dzięki systemowi PID</li> <li>Optymalne ciśnienie wody dzięki systemowi OPV</li> <li>Programowanie czasu ekstrakcji lub pojemności ekstrakcji dla 1, lub 2 filiżanek</li> <li>Funkcja ustawiania czasu i wydajności parzenia wstępnego</li> <li>Funkcja automatycznego uruchamiania</li> <li>Umożliwienie ustawienia zegara</li> <li>Funkcja automatycznego wyłączania</li> <li>Możliwość odkamieniania urządzenia</li> <li>Funkcja przywracania ustawień fabrycznych</li> </ul><ul> <li>Nierdzewny dzbanek do spieniania mleka</li> <li>Sitko na 2 i 1 filiżankę</li> <li>Dysk czyszczący</li> <li>Uchwyt filtra wody</li> <li>Pojemnik na fusy</li> <li>Szczoteczka do czyszczenia</li> <li>Przyrząd do czyszczenia z magnesem</li> <li>Przyrząd do czyszczenia dyszy pary</li> <li>2 klucze imbusowe</li> <li>Środek do czyszczenia dyszy pary</li> <li>Test twardości wody</li> <li>Tabletki czyszczące</li> </ul>