Uwaga! Urządzenie nieprzystosowane i niezalecane do zasilania gazem Lw/GZ – 41,5 POZNAJ KUCHNIE ELECTROLUXPieczenie z parą - SteamBakeDodanie pary w początkowej fazie pieczenia gwarantuje lepszy smak i konsystencję wypieków. Wilgotność wspomaga wyrastanie ciasta, dzięki czemu zawsze jest miękkie i delikatne w środku. Obieg gorącego powietrza pozwala na uzyskanie chrupiącej, złocistej skórki. Nieważne, czy pieczesz kurczaka, lasagne czy rybę - zawsze uzyskasz doskonałe i pyszne efekty!Funkcja pasteryzacjiZachowaj sezonowe smaki na dłużej, dzięki funkcji pasteryzacji w piekarniku SteamBake.Jak to działa:1. Umieść na blasze maks. 6 słoików wekowych(0.5l) z przetworami tak, aby się nie stykały.2. Nalej bezpośrednio na blachę 0.5l wody plus 0.25l do wgłębienia w dnie komory.3. Ustaw funkcję SteamBake i właściwą temperaturę.4. Słoiki będą hermetycznie zamknięte po zakończeniu działania piekarnika.Suszenie warzyw i owocówFunkcja suszenia w niskiej temperaturze pomoże zachować smak oraz konsystencję owoców i warzyw.Kontrola nad pieczeniemWyświetlacz SET pozwolą lepiej zarządzać pieczeniem, a funkcja alarmu pomoże Ci ocalić potrawy od zapomnienia!Blachy XXLDuże blachy dają swobodę pieczenia. Zaprojektowano je w optymalny sposób, dzięki czemu możesz piec za jednym razem kilka dań, oszczędzając tym samym czas i energię.TermoobiegWybierz pieczenie z termoobiegiem, który pozwoli Ci szybciej upiec ulubione potrawy i jednocześnie zagwarantuje równomierne wypieczenie całego dania. Termoobieg umożliwia również pieczenie w niższej temperaturze, dzięki czemu danie zachowa witaminy i składniki odżywcze.Pojemna szufladaDuża szuflada pod piekarnikiem pozwoli Ci mieć zawsze pod ręką to, czego potrzebujesz. Bez problemu pomieści wszystkie akcesoria domowego cukiernika i inne kulinarne gadżety.Emaliowana powłokaPowłoka wykonana z czarnej emalii pomaga zachować czystość i nienaganny wygląd urządzenia.Zintegrowana zapalarka gazuRaz, dwa i odpalone! Dzięki zintegrowanej zapalarce gazu wystarczy nacisnąć i przekręcić pokrętło, by cieszyć się gotowaniem bez opóźnień.