Profesjonalny automatyczny ekspres kolbowyTHE ORACLETM TOUCHSage SES 990 BTRStworzyliśmy urządzenie, dzięki któremu przyrządzisz kawę tak samo jak barista z Twojej ulubionej kawiarni.Zasmakuj kawy jak z kawiarni w swoim domuOdkryj smak kawy z kawiarni w zaciszu swojego domu dzięki ekspresowi kolbowemu The Oracle™ Touch. W przeciwieństwie do w pełni zautomatyzowanych urządzeń nadal masz pełną kontrolę nad procesem przygotowywania kawy dzięki intuicyjnemu ekranowi dotykowemu.Formuła 4 kroków, pozwoli zasmakować kawy w domu jak z kawiarniThe OracleTM Touch został zaprojektowany tak, aby używać właściwie dobranej porcji świeżo zmielonych ziaren kawy, zapewniać precyzyjną kontrolę temperatury i optymalne ciśnienie wody, a także robić prawdziwą mleczną mikropiankę niezbędną do tworzenia latte art. Wystarczy jedno dotknięcie, aby zastosować formułę 4 kroków używaną w profesjonalnych ekspresach.Bogaty, pełny AromatKawa o pełnym aromacie i bogatym, złożonym smaku powstaje przy idealnej porcji 18‑22 g świeżo zmielonych ziaren.Kawowa kreacja, której nie można się oprzećIntensywne, kremowe espresso o kolorze karmelu zaczyna się od niskociśnieniowej preinfuzji, po której następuje właściwy proces ekstrakcji pod stałym ciśnieniem 9 barów uzyskanym dzięki włoskiej pompie o mocy 15 barów.Idealnie wyważony smakSłodkie, pyszne i pełne niuansów nuty smakowe zaczynają się od precyzyjnej, cyfrowej kontroli nad temperaturą wody PID.Jedwabista, aksamitna konsystencjaDelektuj się jedwabistym smakiem i aksamitną konsystencją prawdziwej mlecznej mikropianki utworzonej pod wysokim ciśnieniem pary.System The Oracle™ TouchPosiada funkcję automatycznego mielenia, porcjowania i ubijania kawy. Automatyzuje w ten sposób najtrudniejsze części ręcznego przygotowania wyśmienitego espresso dobrej jakości.Wbudowany młynek stożkowyZ metalowymi kamieniami automatycznie mieli, porcjuje i ubija 22 gramów kawy dla uzyskania podwójnej eksplozji smaku. Można też użyć mniejszego sitka o pojemności 14 gramów kawy.Automatyczne mielenieEkspres posiada funkcję automatycznego mielenia, porcjowania i ubijania kawy. Automatyzuje w ten sposób najtrudniejsze części ręcznego przygotowania wyśmienitego espresso dobrej jakości.Profesjonalna kolbaDzięki profesjonalnej kolbie i dyszy parowej można jednocześnie ekstrahować espresso i przygotowywać mleko, co umożliwi Ci przyrządzenie ulubionego latte lub cappuccino w ciągu kilku minut.Dual Boiler ‑ dwa oddzielne bojlery ze stali nierdzewnejthe Oracle Touch™ został wyposażony w podgrzewaną głowicę oraz dwa bojlery ze stali nierdzewnej, z których pierwszy odpowiada za idealną temperaturę do przygotowania kawy z precyzją do +/‑ 1°C, a drugi za optymalną produkcję pary wodnej. Oznacza to, że możesz zaparzyć kawę w idealnej temperaturze, zapewniającej maksimum smaku i jednocześnie spieniać mleko tak jak w kawiarni. the Oracle Touch™ jest gwarancją precyzyjnie dostrojonego procesu ekstrakcji o niezmiennie dobrych rezultatach.Kolba i dysza parowaDzięki profesjonalnej kolbie i dyszy parowej można jednocześnie ekstrahować espresso i przygotowywać mleko, co umożliwi Ci przyrządzenie ulubionego latte lub cappuccino w ciągu kilku minut. Pokrętło regulacji stopnia zmielenia umożliwia zmianę żądanej grubości mielonej kawy, która będzie najbardziej odpowiednia dla stosowanych ziaren.Porcja kawy mielonej 18–22 gAby móc delektować się idealnym smakiem, potrzebujesz 18–22 g świeżej kawy mielonej. Niektóre ekspresy umożliwiają porcjowanie tylko 11–13 g ‑ jest to zdecydowanie za mało. Ekspres Sage SES990 posiada w swoim wyposażeniu sitka umożliwiające przyrządzenie kawy z 18–22 g. Dzięki temu możemy uzyskać harmonijny smak wysokiej jakości kawy.Pełna kontrola temperaturyRóżnicę między wyważoną kawą a kawą słabej jakości może spowodować nawet nieznaczna zmiana temperatury wody ‑ nawet 1 °C odgrywa bardzo ważną rolę. Ekspresy do kawy Sage wykorzystują najnowszą cyfrową technologię kontroli temperatury, która potrafi wykrywać i minimalizować jej wahania podczas ekstrakcji kawy. Dzięki temu, możemy być pewni, że temperatura wody będzie zawsze utrzymana w optymalnym zakresie.Wyjatkowo delikatna piana mleczna z mikropęcherzykamiPrawdziwa, wysokiej jakości kawa jest doskonałym zharmonizowaniem delikatnego espresso i bogatej piany mlecznej. Do uzyskania idealnej pianki z mikropęcherzykami konieczne jest odpowiednie ciśnienie w dyszy, dzięki któremu podczas spieniania mleka powstają tysiące drobnych pęcherzyków. Przy pomocy optymalnego ciśnienia w dyszy ekspresy do kawy Sage potrafią stworzyć najdelikatniejszą pianę mleczną odpowiednią do przyrządzania Latte art.<ul> <li>Moc: 2400 W </li> <li>Wykorzystane materiały: szlifowana stal nierdzewna z połyskiem</li> <li>Wymiary urządzenia (szer. x gł. x wys.): 44,5 × 37 × 41 cm</li> </ul><ul> <li>Możliwość zapamiętania do 8 napojów według preferencji użytkownika</li> <li>Szczegółowy przewodnik do przygotowania kawy</li> <li>Programowanie temperatury ekstrakcji kawy w zakresie 86–96°C</li> <li>Programowanie temperatury pary (mleka)</li> <li>Dokładna temperatura wody (system PID)</li> <li>Optymalne ciśnienie wody (system OPV)</li> <li>Programowanie czasu ekstrakcji lub pojemności ekstrakcji dla 1 lub 2 filiżanek</li> <li>Funkcja ustawienia czasu i wydajności parzenia wstępnego</li> <li>Funkcja automatycznego uruchamiania</li> <li>Funkcja ustawiania zegara</li> <li>Funkcja automatycznego wyłączania</li> <li>Funkcja odkamieniania</li> <li>Funkcja przywracania ustawień fabrycznych</li> </ul><ul> <li>Nierdzewny dzbanek do spieniania mleka</li> <li>Sitko na 2 i 1 filiżankę</li> <li>Dysk czyszczący</li> <li>Uchwyt filtra wody</li> <li>Pojemnik na fusy</li> <li>Szczoteczka do czyszczenia</li> <li>Przyrząd do czyszczenia z magnesem</li> <li>Przyrząd do czyszczenia dyszy pary</li> <li>2 klucze imbusowe</li> <li>Środek do czyszczenia dyszy pary</li> <li>Test twardości wody</li> <li>Tabletki czyszczące</li> </ul>