MultiCooker TURBO EXPRESSCSC062XSuper szybki tryb Turbo ‑ gotuj do 40% szybciejJednym przyciskiem przygotuj ulubioną potrawę, obiad czy kolację. Wybierz tylko 1 z 14 automatycznych funkcji gotowania. Dzięki trybowi Turbo, przygotujesz posiłki 40% szybciej*. Mniej czasu spędzisz w kuchni. Łatwo przygotujesz każdą potrawę ‑ danie sous vide, danie gotowane na parze, podsmażane, gotowane pod ciśnieniem lub wolnowarzone.Dane techniczne produktu<ul> ⬤ Pojemność: 5,6 litra ⬤ Liczba osób/porcji: 7 ⬤ Moc poziom HIGH: 1176 ‑ 1400 W ⬤ Waga produktu: 6,16 kg ⬤ Wymiary urządzenia: 34,2 x 31 x 34,4 cm (dł. x gł. x wys.)</ul>Poznaj funkcjeFunkcja gotowania Sous VideProces gotowania metodą sous vide polega na próżniowym zamknięciu żywności, a następnie, powolnym gotowaniu jej w wodzie podgrzanej do konkretnej temperatury, nie większej niż 100˚C. Dzięki powolnemu gotowaniu potrawy są jednolicie delikatne. Doskonała kontrola gwarantuje, że rezultaty za każdym razem okazują się idealne. Idealna do gotowania mięsa, ryb, warzyw, i innych potraw.Funkcja duszenieWybierz spośród 2 ustawień: HIGH = szybkie gotowanieLOW = delikatne gotowanie na wolnym ogniuPoleca się doprowadzenie płynu do wrzenia, a następnie zredukowanie go do duszenia na ustawieniu LOW. Domyślne ustawienie: 15 minut / niska temperatura. Idealny do zup, sosów i makaronówWszechstronne gotowanie 14 w 1:<ul> ⬤ gotowanie pod ciśnieniem ⬤ wolne gotowanie ⬤ Sous Vide ⬤ sterylizacja ⬤ duszenie ⬤ podsmażanie/ Saute ⬤ gotowanie na parze ⬤ jogurt ⬤ deser ⬤ zupa ⬤ ryż/kasza ⬤ mięso/drób ⬤ fasola/chilli ⬤ funkcja Keep Warm (podtrzymywanie ciepła)</ul><h2>Tryb Turbo</h2><p>Oto jak skrócić wybrany czas gotowania o 40% w porównaniu do wstępnych ustawień ciśnienia</p><table> <tbody> <tr> <td> <p>Zaprogramowane</p> </td> <td> <p>Ustawienie ciśnienia</p> </td> <td> <p>W trybie Turbo</p> </td> </tr> <tr> <td> <p>Ryż / Zboża</p> </td> <td> <p>Wysokie ciśnienie / 12 min</p> </td> <td> <p>7 minut</p> </td> </tr> <tr> <td> <p>Fasola / Chilli</p> </td> <td> <p>Wysokie ciśnienie / 20 min</p> </td> <td> <p>12 minut</p> </td> </tr> <tr> <td> <p>Deser</p> </td> <td> <p>Niskie ciśnienie / 10 min</p> </td> <td> <p>Brak*</p> </td> </tr> <tr> <td> <p>Gotowanie na parze</p> </td> <td> <p>Wysokie ciśnienie / 10 min</p> </td> <td> <p>6 minut</p> </td> </tr> <tr> <td> <p>Mięso / drób</p> </td> <td> <p>Wysokie ciśnienie / 35 min</p> </td> <td> <p>21 minut</p> </td> </tr> <tr> <td> <p>Zupa / Gulasz</p> </td> <td> <p>Wysokie ciśnienie / 30 min</p> </td> <td> <p>18 minut</p> </td> </tr> <tr> <td> <p>Sterylizacja</p> </td> <td> <p>Niskie ciśnienie / 30 min</p> </td> <td> <p>Brak*</p> </td> </tr> </tbody></table>*Tryb niekompatybilny z ustawieniami TurboW opakowaniu:<ul> ⬤ Naczynie o pojemność 5,6l ⬤ Podstawa z elementem grzewczym z przewodem zasilającym ⬤ Łyżka do mieszania, ruszt do gotowania na parze, wkład do gotowania sous vide ⬤ Instrukcja w języku polskim</ul>