Zainspiruj się na Święta z Zoodlerem Philips!

Zoodler Philips to blender ręczny ze spiralnym ostrzem, dzięki któremu nie tylko zblendujesz składniki, ale także zamienisz warzywa i owoce w zakręcone zoodle i na zawsze pożegnasz nudę w kuchni!

Sprawdź produkt

Poznaj świąteczne i karnawałowe przepisy Chefa Lorka

Chef Lorek
Polecam! Chef Lorek.
Warstwowy Ratatouille

Warstwowy Ratatouille

Składniki:
  • pół bakłażana
  • pół zielonej cukinii
  • pół żółtej cukinii
  • pół buraka
  • pół dyni
Sos:
  • 200 ml pomidorów z puszki
  • czerwona papryka – drobno posiekana
  • łyżka masła orzechowego
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka soli
  • szczypta czarnego pieprzu
  • łyżeczka tymianku
  • łyżka słodkiej papryki
  • pół cebuli – posiekanej
Bakłażana, cukinię, buraka i dynię zoodluj na wstążki (12 mm). Wlej oliwę do garnka, wrzuć cebulę i delikatnie podsmaż. Dodaj resztę składników sosu i gotuj na małym ogniu około 10 minut, a następnie zblenduj. Sos przełóż na dno formy, delikatnie skrop oliwą i ułóż na nim zoodle, tak aby tworzyły wielokolorowy wzór. Skrop ratatouille oliwą z oliwek i dopraw solą. Piecz pod przykrywką (lub papierem do pieczenia) przez około 80 min w 180 stopniach. Udekoruj pietruszką i szczypiorkiem.
Pasztet wegetariański

Pasztet wegetariański

Składniki:
  • świeża pietruszka
  • 100 g orzechów włoskich
  • 150 ml wody
  • łyżeczka skrobi ziemniaczanej
  • 30 g parmezanu
  • sok z połówki cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • szczypta: czarnego pieprzu, pieprzu cayenne, wędzonej papryki, tymianku, czosnku granulowanego
Dekoracja:
  • pół gruszki
Wszystkie składniki zblenduj w rozdrabniaczu, co jakiś czas dolewając wodę. Masę przełóż do garnka i gotuj na małym ogniu, aż zgęstnieje. Gruszkę zoodluj na spaghetti (3 mm). Gruszkowe zoodle ułóż na dnie formy (okrągłej lub prostokątnej), a następnie nałóż masę. Odłóż pasztet na godzinę do lodówki lub na 10-15 minut do zamrażalki. Pasztet podawaj udekorowany chilli i koperkiem.
Śledzik na jabłkowych zoodlach

Śledzik na jabłkowych zoodlach

Składniki:
  • 3 śledzie matjas
  • pół jabłka
Sos:
  • 50ml śmietany 18 % lub jogurtu greckiego
  • ćwierć czerwonej cebuli – posiekanej
  • sok z połówki limonki
  • szczypta soli i czarnego pieprzu
  • łyżeczka tabasco
  • posiekany koperek
  • starta skórka z limonki
  • koperek do dekoracji
Jabłko zoodluj na wstążki (12 mm) i ułóż na talerzu. Składniki na sos wymieszaj. Nałóż sos na zoodle z jabłka. Zroluj śledzie i ułóż na zoodlach. Udekoruj skórką z limonki i koperkiem.
Falafel warzywny z sosem tahini

Falafel warzywny z sosem tahini

Falafel:
  • 150 g ugotowanej ciecierzycy
  • 100 g ugotowanej soczewicy
  • pół awokado
  • pół czerwonej cebuli
  • 10 g ziaren chia
  • 5 g świeżej kolendry
  • 2 łyżki pasty tahini
  • szczypta soli i chili
  • łyżeczka miodu
Sos tahini:
  • 2 łyżki tahini
  • 2 łyżki wody
  • łyżka miodu
  • drobno posiekane chili
  • szczypiorek
Delikatnie zblenduj wszystkie składniki, pozostawiając grudki. Piecz przez 20-25 minut w 180 stopniach.
Falafele możesz podawać na chlebkach pita – posmaruj je sosem, nałóż falafele i udekoruj chili i szczypiorkiem.
Chrupiące serniczki jabłkowe

Chrupiące serniczki jabłkowe

Spody:
  • twarde duże jabłko
  • łyżka cukru brązowego
  • łyżka cukru cytrynowego
  • łyżeczka mąki jaglanej
  • pół łyżeczki cynamonu
  • masło – do posmarowania foremek
  • 4 foremki do crème brûlée lub blaszka do muffinek
Foremki posmaruj masłem. Jabłko zoodluj na spaghetti (3 mm). Wymieszaj jabłkowe zoodle z cukrem brązowym i cytrynowym, mąką i cynamonem, a następnie ułóż na dnie foremek. Jabłkowe spody piecz przez 10-12 minut w 180 stopniach.
Krem sernikowy:
  • 100 g kanapkowego serka śmietankowego
  • 2 drobno pokrojone daktyle
  • sok z połówki limonki
  • 15 g cukru wanilinowego lub łyżka miodu wymieszanego z ziarnami laski waniliowej
  • skórka z połówki cytryny
Wymieszaj wszystkie składniki kremu. Chrupiące spody z zoodli wyjmij z foremek i ułóż na tacce. Nałóż na nie krem sernikowy. Udekoruj ziarnami granatu, skórką z cytryny i bazylią.

Blender ręczny Zoodler Philips

Philips Zoodler
Spiralne ostrze z 3 tarczami do zoodli Spiralne ostrze z 3 tarczami do zoodli
Moc 800 W - blenduje nawet najtwarsze składniki Moc 800 W - blenduje nawet najtwarsze składniki
 Technologia ProMix - dokładne blendowanie bez grudek Technologia ProMix - dokładne blendowanie bez grudek
Technologia SpeedTouch - łatwa i intuicyjna obsługa Technologia SpeedTouch - łatwa i intuicyjna obsługa
Osłonka przeciwrozpryskowa Osłonka przeciwrozpryskowa
Dodatkowe akcesoria: rozdrabniacz XL, bidon i trzepaczka Dodatkowe akcesoria: rozdrabniacz XL, bidon i trzepaczka